ЗАСТОСУВАННЯ ЧАСО-ЧАСТОТНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ АКУСТИЧНИХ СИГНАЛІВ ГЕНЕРОВАНИХ БАГАТОФАЗНИМ ПОТОКОМ ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ КОРОЗІЙНО-ЕРОЗІЙНИХ ПОШКОДЖЕНЬ ТРУБОПРОВОДІВ - Райтер, П. М.; Ільницький, Р. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2011)
Розглянуто питання моніторингу корозійно-ерозійних процесів в технологічних трубопроводах з багатофазними потоками всередині. Визначено основні чинники такої корозії. Наведено результати дослідження методу контролю швидкостей фаз газорідинного потоку свердловини для прогнозування корозійних явищ. Описано результати експериментальних досліджень застосування часо-частотного перетворення Гілберта-Хуанга для системи контролю фазового складу потоку свердловин для ідентифікації найбільш ймовірних умов виникнення корозійних процесів у такому середовищі