ІМПЕДАНСНИЙ МЕТОД ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ТЕХНОЛОГІЧНИХ УМОВ ОДЕРЖАННЯ АЛЮМІНІЙ-ЗАМІЩЕНОЇ ЛІТІЙ-ЗАЛІЗНОЇ ШПІНЕЛІ НА ЙОГО ПИТОМУ ПРОВІДНІСТЬ - Мазур, М. П.; Гасюк, І. М.; Депутат, Б. Я.; Кайкан, Л. С.; Угорчук, В. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2011)
Проведено дослідження впливу умов синтезу та хімічного складу на питому провідність керамік складу Li2O-Al2O3-Fe2O3 методом електричного імпедансу. Аналіз даних показав існування у таких системах провідності іонного типу. Збільшення вмісту алюмінію в синтезованих зразках призводить до зменшення провідності на постійному струмі. Встановлено існування об’ємних кластерів з різною провідністю на сталому струмі