УДОСКОНАЛЕНА МЕТОДИКА ВИМІРЮВАННЯ ДИНАМІЧНОГО ПОВЕРХНЕВОГО НАТЯГУ РОЗЧИНІВ ПОВЕРХНЕВО-АКТИВНИХ РЕЧОВИН МЕТОДОМ МАКСИМАЛЬНОГО ТИСКУ У БУЛЬБАШЦІ - Кучірка, Ю. М.; Кісіль, І. С.; Костів, Б. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2011)
Запропонована методика дослідження динамічного поверхневого натягу розчинів поверхнево-активних речовин за допомогою трьохкапілярного приладу методом максимального тиску у бульбашці. Приведені залежності для визначення площі та об’єму газового меніска в момент максимального тиску в ньому, що дає можливість порівнювати між собою результати дослідження динамічного поверхневого натягу розчинів поверхнево-активних речовин різними методами