ВІБРАЦІЙНИЙ КОНТРОЛЬ ТЕХНІЧНОГО СТАНУ ВУЗЛІВ ВІДЦЕНТРОВИХ НАСОСНИХ АГРЕГАТІВ СИСТЕМ ПІДТРИМАННЯ ПЛАСТОВОГО ТИСКУ - Заміховський, Л. М.; Паньків, Ю. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2011)
Проведено дослідження впливу типових дефектів вузлів відцентрових насосних агрегатів - опорних підшипників та зубчатої з’єднувальної муфти на склад гармонійних складових частотного спектру генерованих ними вібраційних процесів. Встановлені закономірності їх зміни з розвитком дефекту, які можуть бути використані при розробленні методів вібраційного контролю технічного стану відцентрових насосних агрегатів. В результаті проведених досліджень виявлено та класифіковано гармонійні складові частотного спектру характерні для різного роду дефектів та досліджено тенденцію їх зміни