ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ МОНТЕ-КАРЛО ДЛЯ ОЦІНКИ ПОХИБКИ ДОПЛЕРІВСЬКИХ ВИМІРЮВАЧІВ ШВИДКОСТІ ТА КУТА ЗНОСУ - Клочко, Н. Б.; Слабінога, М. О.; Тутка, О. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Стаття присвячена дослідженню можливості застосування методу Монте-Карло для оцінки похибки допплерівських вимірювачів швидкості та кута зносу. Розглянуто основні величини, від яких залежить похибка вимірювання, досліджено характеристики законів їх розподілу. Розроблено послідовність функціонування моделі та реалізовано програмне забезпечення, що виконує дане моделювання. Проведено аналіз отриманих результатів. Здійснено дослідження залежності часу виконання моделюючої програми в залежності від кількості проведених експериментів