КВАЛІМЕТРИЧНІ ШКАЛИ ПРОГРАМНИХ ПРОДУКТІВ - Кузь, М. В.; Андрейко, В. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Проаналізовані методи побудови оціночних шкал. Встановлено, що найбільш прийнятними для оцінки рівня якості програмних продуктів можуть бути шкали порядку. Розроблено кваліметричну шкалу програмних продуктів на основі чисел ряду Фібоначчі та здійснено порівняльний аналіз зі шкалами, що будуються на основі узагальненої функції бажаності Харрінгтона. Шляхом оцінки експериментальних даних, отриманих при дослідженні якісних показників програмних продуктів, проведена оцінка адекватності розробленої моделі побудови оціночних кваліметричних шкал на основі «Золотого перетину» (ряду Фібоначчі). Доведено перевагу у застосуванні функції «Золотого перетину» над функцією Харрінгтона при вирішенні задачі побудови кваліметричних шкал програмних продуктів. Розроблено дерево властивостей програмного продукту засобу вимірювальної техніки