ПОБУДОВА ФУНКЦІЙ НАЛЕЖНОСТІ ДЛЯ УЗАГАЛЬНЕНОГО ІНДЕКСУ КОНЦЕНТРАЦІЙ ОКСИДІВ АЗОТУ І ВУГЛЕЦЮ У ВИХЛОПНИХ ГАЗОПЕРЕКАЧУЛЬНОГО АГРЕГАТУ - Горбійчук, М. І.; Пашковський, Б. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Проведено опитування експертів, про наявність у узагальненого індексу концентрацій оксидів азоту і вуглецю властивостей нечіткої множини. За результатами анкетування розраховано степені належності нечітким множинам. На основі опрацьованих думок експертів побудовано функції належності для узагальненого індексу концентрацій оксидів азоту і вуглецю. Діапазон зміни індексу концентрації розбитий на вісім квантів. Проведено опитування експертів для парного порівняння рангів за шкалою Сааті. На основі отриманих співвідношень обчислені функції належності з використанням рангових оцінок, що розроблені в теорії структурного аналізу систем. Проведено порівняння функції належностей отриманих різними способами