УДОСКОНАЛЕННЯ УЛЬТРАЗВУКОВОГО МЕТОДУ КОНТРОЛЮ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ВИДУ ДЕФЕКТІВ ЗВАРНИХ З’ЄДНАНЬ - Попович, О. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Запропоновано новий підхід до вирішення проблеми визначення оцінки характеру дефектів і передбачення можливості їх розвитку в процесі експлуатації. В роботі проаналізовано можливості реалізації когерентних методів обробки інформації для діагностування важливого обладнання. Запропоновано методику контролю з допомогою технології ультразвукових фазованих решіток. Розглянуто теоретичні основи функціонування ультразвукових фазованих решіток, наведено методику вибору перетворювачів для контролю різних об’єктів. На основі викладеної теорії представлено метод контролю якості зварних з‘єднань з метою виявлення та визначення типу дефекту (плаский чи об’ємний). Представлено результати експериментальних досліджень елементів зварного з’єднання газопроводу та визначено напрям подальшої роботи, щодо розвитку нового методу контролю