КОНТРОЛЬ ДЕФЕКТІВ В СТІНКАХ ТРУБОПРОВОДІВ УЛЬТРАЗВУКОВИМИ СПРЯМОВАНИМИ КІЛЬЦЕВИМИ ХВИЛЯМИ - Лютак, І. З. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Проведено лабораторні дослідження методу контролю дефектів в стінках трубопроводів великого діаметру ультразвуковими спрямованими кільцевими хвилями. Встановлено результативність вказаного методу, що доказано представленими експериментальними результатами аналізу луно-сигналу відбитого від дефектів. Для проведення досліджень представлено розраховані дисперсні параметри ультразвукових спрямованих кільцевих хвиль