Алгоритм нелокальних значень при обробці зображень та напрямки його покращення - Кіренко, І.; Федак, В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Проведений аналіз алгоритмів зменшення спотворень у відтворених нерухомих та рухомих зображеннях та наведена класифікація їх спотворень. Запропоновано нову пришвидшену ієрархічно-пошукову схему для алгоритму нелокальних засобів, яка має більшу швидкодію