Вимірювання швидкості мобільними інформаційно-вимірювальними системними комплексами - Копей, Б. В.; Лопатін, В. В.; Стефанишин, О. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Описаний інтерференційний метод вимірювання шляхової швидкості для мобільних інформаційно-вимірювальних системних комплексів, який дозволяє отримати діагностичні параметри штангових свердловинних насосних установок (ШСНУ) і підйомної посудини: шляхову швидкість, прискорення і відстань до жорсткого провідника із високою точністю. Досліджено похибку методу вимірювання шляхової швидкості з використанням ефекту Доплера, яка визначається нестабільністю задаючого генератора передавача і нестабільністю доплеревської складової