Загальна класифікація сигналів та їх опрацювання - Лагун, І. І.; Наконечний, Р. А. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Наведена загальна класифікація сигналів, що базується на поділі сигналів за їх характером зміни та інформативним змістом. Аналізуються характеристики основних типів сигналів – детермінованих та випадкових, а також їх математичні моделі. Приводяться загальні рекомендації щодо опрацювання різних типів сигналів