Автоматизована система контролю і прогнозування витрати води на насосних станціях - Дудік, В. С.; Якимчук, Н. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Розглянуто проблему контролю витрати води на насосних станціях в умовах випадкової зміни водоспоживання абонентів мережі. Розроблено систему керування роботою насосної станції на основі прогнозування значень витрати води. з використанням частотно-регульованого приводу