ДОСЛІДЖЕННЯ РОБОТИ ВИМІРНОГО АПАРАТУ PHILIPS HD 11 XE ПРИ ПРОВЕДЕННІ УЛЬТРАЗВУКОВОГО ДІАГНОСТУВАННЯ ВАРИКОЗНОЇ ХВОРОБИ ТА РОЗРОБКА МЕТОДИКИ ЕКСПРЕС ДІАГНОСТУВАННЯ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ КОРЕЛЯЦІЙНОГО АНАЛІЗУ - Піндус, Н. М.; Піндус, О. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2015)
Проаналізовано сучасні методи діагностування проблемних ділянок вен нижніх кінцівок людини. Досліджено основні метрологічні та технічні характеристики ультразвукового апарату PHILIPS HD 11 XE. Визначено причини і джерела методичної, інструментальної та суб’єктивної складових невизначеності результатів вимірювання. Досліджено фактори впливу на якість ультразвукової діагностики варикозу. Встановлено джерела, тип та характеристики невизначеності. Отримано результати, які спрямовані на покращення ефективності ультразвукового діагностування варикозної хвороби із застосуванням статистичних критеріїв для оцінки фізіологічних показників людини, визначення конкретних зон ураження ніг, а також ступеня хронічної венозної недостатності, балів анатомічної шкали ураження венозної системи, балів клінічної шкали, балів шкали працездатності.