КОМП’ЮТЕРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ АВТОМАТИЧНОГО УПРАВЛІННЯ РЕКТИФІКАЦІЙНОЮ КОЛОНОЮ - Іванчук, В. В.; Древецький, В. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2015)
Розглянуто процес брагоректифікації у виробництві етилового спирту. Розроблено математичну модель визначення і регулювання флегмового числа ректифікаційної колони і його вплив на концентрацію і кількісний склад домішок вихідної продукції. Запропоновано спосіб розрахунку і принципову схему автоматичного контролю та регулювання флегмового числа для підвищення якості кінцевого продукту і зменшення енерговитрат.