ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ МЕТОДУ ТЕРМОАНЕМОМЕТРИЧНОГО КОНТРОЛЮ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ЦІННОСТІ ПРИРОДНОГО ГАЗУ - Середюк, О. Є.; Малісевич, В. В.; Малісевич, Н. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2015)
Проведений аналіз методів і засобів для контролю теплоти згорання і енергетичної цінності природного газу. Розкрита конструкція і особливості функціонування розробленої лабораторної установки для експериментальних досліджень методу термоанемометричного контролю енергетичної цінності природного газу. На підставі експериментальних досліджень отримано градуювальні характеристики приладу, який реалізує метод термоанемометричного контролю енергетичної цінності природного газу. Експериментально встановлені закономірності зміни вихідного сигналу вимірювача енергетичної цінності природного газу для діапазону теплоти згорання (7759 – 8538) ккал/м3 і витратах до 0,6 м3/год. Запропоновані технічні рішення пристроїв для технічної реалізації термоанемометричного методу контролю енергетичної цінності природного газу шляхом побудови напірно-термоанемометричних, ультразвукових термоанемометричних і пристроїв на базі методу змінного перепаду тиску з термоанемометричними перетворювачами.