ЗАСТОСУВАННЯ ЗРАЗКОВИХ ЗОБРАЖЕНЬ ДЛЯ АНАЛІЗУ ЦИФРОВИХ ЗОБРАЖЕНЬ ФІКСОВАНИХ ОБЕРТОВИХ КРАПЕЛЬ - Біліщук, В. Б. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2015)
Запропоновано використовувати методи аналізу цифрових зображень, які базуються на порівнянні образів, для підвищення результативності визначення координат точок контурів фіксованих обертових крапель. Розроблено зразкові зображення фіксованих обертових крапель, які використовують для ідентифікації місця положення фіксованої обертової краплі на зображенні. Показано, що обчислення кореляції між зразковим зображенням і фрагментом фотографії із фіксованою обертовою краплею є ефективнішим, ніж обчислення різниць яскравості точок цих зображень.