АНАЛІЗ ПОХИБКИ ВИЗНАЧЕННЯ ЗАЛИШКОВОЇ ІНДУКЦІЇ ЦИЛІНДРИЧНИХ ПОСТІЙНИХ МАГНІТІВ З ОСЬОВИМ НАМАГНІЧЕННЯМ МЕТОДОМ ДИСТАНЦІЙНОЇ МАГНІТОМЕТРІЇ - Гудь, В. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2015)
Проаналізовано способи контролю якості постійних магнітів. Встановлено, що стандартні методи визначення основних параметрів не повністю задовольняють сучасні вимоги до контролю якості постійних магнітів. Показано, що один із способів визначення залишкової намагніченості постійних магнітів може базуватися на вимірюванні індукції власного магнітного поля магніту. Доведено, що похибка визначення залишкової індукції даним методом залежить від відстані до поверхні магніту.