АЛГОРИТМ ВИЗНАЧЕННЯ ТА КОНТРОЛЮ ГЕОМЕТРИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ МАЛОГАБАРИТНИХ ОБ’ЄКТІВ СКЛАДНОЇ ФОРМИ ШЛЯХОМ СУБПІКЛЕЛНОЇ ОБРОБКИ ЇХ ЗОБРАЖЕНЬ - Білинський, Й. Й.; Сухоцька, І. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2015)
Розглянута особливість визначення координат крайових точок малогабаритних об’єктів складної форми. Запропоновано алгоритм визначення та контролю геометричних параметрів малогабаритних об’єктів складної форми шляхом їх візуалізації та знаходження субпікселних координат на зображені. Розрахована сумарна похибка, що виникає під час вимірювального перетворення, яка складає 0,089 піксела.