Дослідження процесу зміни об’єму газового меніска при вимірюванні поверхневого натягу рідин методом максимального тиску у газовій бульбашці - Кісіль, І. С.; Малько, А. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Приведені результати дослідження зміни об’єму газового меніска в околі максимального тиску в ньому в процесі формування меніска на торці капіляра. Оцінений вплив початкового об’єму вимірювальної системи на вид характеристики. Виявлені умови і причини явища гістерезису при утворенні газової бульбашки