ТЕХНОЛОГІЯ РЕМОНТУ ОПОРНИХ ВУЗЛІВ НАДЗЕМНИХ ДІЛЯНОК ТРУБОПРОВОДІВ ВЕЛИКОГО ДІАМЕТРУ - Банахевич, Ю. В.; Драгілєв, А. В.; Кичма, А. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Запропонована технологія ремонту опорних вузлів надземних ділянок тривалої експлуатації газопроводів великого діаметру без припинення транспортування газу з використанням мобільних підіймальних пристроїв, яка включає математичне і приладове забезпечення для її реалізації. Розроблена конструкція мобільного підіймального пристрою, в якому елементами, що створюють підіймальну силу, є гідроциліндри. Запропонований підхід дозволяє визначити напружено-деформований стан трубопроводу на ділянках його опорних вузлів за різних експлуатаційних режимів та у процесі проведення ремонтних робіт. Наведений приклад проведення ремонту опорних вузлів надземного переходу магістрального газопроводу Ду 1220 мм.