ПІДВИЩЕННЯ ДОСТОВІРНОСТІ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ТВАРИН У ІНФОРМАЦІЙНО-ВИМІРЮВАЛЬНИХ СИСТЕМАХ КОНТРОЛЮ ЗООТЕХНІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ - Кучерук, В. Ю.; Паламарчук, Є. А.; Кулаков, П. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Розглянуто виникнення помилок у системах радіочастотної ідентифікації тварин, які є невід’ємною складовою сучасних інформаційно-вимірювальних систем контролю зоотехнічних параметрів тварин. Показано, що на групових доїльних установках при використанні у системі ідентифікації централізованого рідера великого радіусу дії, внаслідок помилки ідентифікації можлива втрата інформації про результати контролю зоотехнічних параметрів тварин усієї групи. Встановлено, що для розповсюдженої групової доїльної установки типу "Ялинка", імовірність втрати цієї інформації є високою. Для зменшення впливу помилок ідентифікації на роботу інформаційно-вимірювальної системи контролю зоотехнічних параметрів тварин запропоновано п’ять варіантів структурних схем вищевказаної системи.