ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРМО-АНЕМОМЕТРИЧНОГО ВИТРАТОМІРА ПРИ ОБЛІКУ ПРИРОДНОГО ГАЗУ ЗА ЙОГО ЕНЕРГЕТИЧНОЮ ЦІННІСТЮ - Малісевич, В. В.; Середюк, О. Є. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Розроблено принципову схему лабораторного стенду та його технічне рішення для проведення експериментальних досліджень функціонування термоанемометричного витратоміра. Наведено результати експериментальних досліджень функції перетворення витратоміра при роботі на природному газі, пропан-бутановій суміші і повітрі, які підтверджують можливість використання термоанемометричного витратоміра для обліку енергетичної цінності плинних потоків природного газу. Проведені дослідження також відкривають шляхи використання термоанемометричного витратоміра як газоаналізатора при контролі якісних характеристик природного газу у газових мережах газопостачальних та газотранспортних організацій.