ПРИЛАДОВИЙ КОМПЛЕКС ВИМІРЮВАННЯ ВИТРАТИ ТА КІЛЬКОСТІ ПРИРОДНОГО ГАЗУ НА ПІДГРУНТІ РІЗНИХ ФІЗИЧНИХ МЕТОДІВ ВИМІРЮВАННЯ - Коробко, І. В.; Драчук, О. О.; Коваленко, В. А. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Стаття направлена на розв’язання надзвичайно важливої задачі сьогодення - вимірювання об’єму та об’ємної витрати природного газу з високими метрологічними показниками, а саме, підвищення точності вимірювальних перетворювачів витрати при розширеному діапазоні та їх самодіагностиці. Для розв’язання поставленої задачі запропоновано застосувати дублювання засобів виміру, які ґрунтуються на різних фізичних методах вимірювання витрати та кількості газу. За результатами проведених досліджень окреслені геометричні параметри просторової форми комплексного вузла вимірювання та визначені локальні місця встановлення приладів на технологічній магістралі.