МЕТОДИКА АНАЛІЗУ ЦИФРОВИХ ЗОБРАЖЕНЬ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ КООРДИНАТ ТОЧОК КОНТУРУ ФІКСОВАНОЇ ОБЕРТОВОЇ КРАПЛІ В МІЖФАЗНІЙ ТЕНЗІОМЕТРІЇ - Біліщук, В. Б.; Костів, Б. В.; Боднар, Р. Т. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Представлена розробленна методика аналізу цифрових зображень фіксованої обертової краплі для визначення координат точок контурів таких крапель. Пропонується використовувати метод Кенні виділення контурів на цифрових зображеннях із субпіксельним розрахунком координат точок цих контурів. Це дозволило розробити програмне забезпечення для дослідження динамічного міжфазного натягу рідин методом фіксованої обертової краплі.