СЕНСОРИ СИСТЕМ ДІАГНОСТУВАННЯ НА ОСНОВІ МАГНІТОСТРИКЦІЙНОГО ЕФЕКТУ - Бабак, С. В.; Богачев, І. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Розроблені та експериментально досліджені малоапертурні магнітострикційні перетворювачі для випромінювання та прийому ультразвукових сигналів в твердому тілі. Запропоновано та експериментально досліджено методи покращення їх характеристик, що дозволило збільшити потужність випромінювання більше, ніж у 50 разів, чутливість і розрізнювальну здатність при прийомі ультразвукового сигналу – в 2-4 рази при площі випромінюючої поверхні перетворювачів 0,07-0,2 мм2. Використання матричних магнітострикційних перетворювачів дозволило зменшити час діагностування і вплив випадкових факторів.