РОЗРАХУНОК ОБ’ЄМУ СКУПЧЕНЬ НЕТЕХНОЛОГІЧНОЇ РІДИНИ В ПОРОЖНИНІ ДІЮЧОГО ГАЗОПРОВОДУ - Банахевич, Р. Ю.; Яворський, А. В.; Карпаш, М. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Для забезпечення ефективного впровадження системи моніторингу рідинних скупчень у порожнинах газопроводів у вигляді мережі спеціалізованих контрольно-вимірювальних постів отримано залежності для визначення об’єму нетехнологічної рідини. Визначення об’єму скупчень нетехнологічної рідини в порожнині діючого газопроводу проводиться на основі його технологічних параметрів і вимірювання максимального рівня рідини за допомогою обладнання контрольно-вимірювального поста, який встановлюється в місцях висхідного перепаду висот, або у заглибленнях по трасі газопроводу. Визначення об’єму накопиченої рідини дає інформацію для прийняття експлуатаційного рішення, щодо її вилучення з порожнини газопроводу у встановленому порядку, попереджуючи виникнення аварійних ситуацій.