МЕТРОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ВИЗНАЧЕННЯ КОЕФІЦІЄНТА ТЕПЛОВІДДАЧІ ТЕРМОЧУТЛИВОГО ПАРЦІАЛЬНОГО ВИТРАТОМІРА ПРИ ОЦІНЦІ ТЕПЛОТИ ЗГОРЯННЯ ПРИРОДНОГО ГАЗУ - Малісевич, В. В.; Середюк, О. Є. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2014)
Обґрунтовано можливість визначення теплоти згоряння у процесі вимірювання його витрати з природного газу з використанням парціального витратоміра. Розглянута методологія експериментального визначення коефіцієнта тепловіддачі як інформативного параметра під час функціонування парціального витратоміра. Досліджений кореляційний зв’язок між коефіцієнтом тепловіддачі термочутливого давача парціального витратоміра і теплотою згорання природного газу. Здійснений метрологічний аналіз визначення коефіцієнта тепловіддачі термочутливого давача парціального витратоміра і здійснена кількісна оцінка сумарних невизначеностей при його визначенні.