Мікропроцесорна корекція значення електрорушійної сили насичених нормальних елементів - Барило, Г. І.; Бойко, О. В.; Чабан, О. П.; Матвіїв, Р. О.; Кус, Н. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
Проведено аналіз похибок температурних поправок і визначено їх залежності від похибок вимірювання температури нормального елементу. Показано, що при вимірюванні відхилення температури нормального елемента від температури повірки досягається вища точність визначення значень поправок. Запропоновано структуру мікропроцесорної міри е.р.с. на основі насиченого нормального елементу типу Х482 з автоматичною температурною поправкою значення е.р.с. Запропоновано метод обробки результатів відхилення температури, який повністю компенсує вплив напруги зміщення нульового рівня операційних підсилювачів і аналого–цифрового перетворювача. Описано цифровий метод лінеаризації передавальної характеристики терморезистивного перетворювача. Розроблено конструкцію термовирівнювача і представлено основні результати експериментальних досліджень виготовленого зразка мікропроцесорної міри е.р.с.