Приймачі випромінення з термісторними чутливими елементами - Яцишин, С. П.; Гоц, Н. Є. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
У нафтохімічній та нафтопереробній промисловості на різних етапах виробництва існує необхідність безконтактного вимірювання температури в діапазоні 0°С...1000°С. Для цього використовуються термометри випромінення та тепловізори. Промисловість висуває все жорсткіші вимоги до точності вимірювання температури з допомогою цих засобів вимірювання. Це підвищує вимоги до чутливих елементів приймачів випромінення, зокрема до одного з основних параметрів – відношення «корисний сигнал – шум». Досліджено можливості підвищення чутливості приймачів випромінення при використанні термісторних болометрів шляхом дослідження умов і визначення заходів мінімізації у них флуктуаційно–шумових ефектів за різних умов експлуатації).