ВПЛИВ ЗМІНИ ТЕПЛОФІЗИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ НА ВІДВІД КІЛЬКОСТІ ТЕПЛА ВІД ТЕПЛОВОГО ЧУТЛИВОГО ЕЛЕМЕНТУ - Макар, О. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2013)
Показано, що при розробці газоаналізаторів для енергозберігаючих технологій та нових технологій поглибленої переробки первинної сировини та відходів є перспективними комбіновані методи аналізу на базі вимірювання теплофізичних і механічних параметрів газової суміші. Газоаналізатори, реалізовані за такими методами вимірювання, мають кращі метрологічні і експлуатаційні характеристики в важких умовах вимірювання та дії агресивних домішок і газів з кислою реакцією. Як перетворювачі теплофізичних і механічних параметрів газової суміші в електричний сигнал в них застосовуються теплові чутливі елементи, вихідний сигнал яких – зміна електричного опору, залежить від теплопровідності, теплоємності, витрати, густини та в’язкості газової суміші. Для експериментального дослідження нових схемотехнічних рішень в газоаналітичній техніці важливим є визначення впливу зміни теплофізичних параметрів та режимів роботи на відвід тепла від теплового чутливого елементу.