МЕТОД АССОЦИАТИВНОГО СЖАТИЯ РЕЧИ ДЛЯ УСЛУГ АСИНХРОННОЙ ПЕРЕДАЧИ ГОЛОСОВЫХ СООБЩЕНИЙ - Добровольский, Е. В.; Чута, М. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2013)
Запропоновано метод компресії цифрованої мови, оптимізований для асинхронної передачі голосових повідомлень із високою якістю. В основі методу лежить структурно-статистичний аналіз, асоціативне моделювання форми хвилі, лінійне передбачення та інтервальне кодування. Компресор і декомпресор використовують спільний словник асоціацій, який формується на основі аналізу еталонної сукупності зразків мови.