ДОСЛІДЖЕННЯ ТА МОДЕЛЮВАННЯ КОМПЛЕКСУ ПОВОРОТНА ЗАСЛІНКА – ВИКОНАВЧИЙ МЕХАНІЗМ НА МАГІСТРАЛЬНОМУ НАФТОПРОВОДІ - Кріль, С. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2013)
Приведені результати моделювання комплексу поворотна заслінка – виконавчий механізм, який застосовується для регулювання тиску на виході та на вході нафтоперекачувальної станції. Підкреслюється важливість контролю тиску в нафтопроводі, щоб забезпечити його безпечну експлуатацію. Аналізується експериментально отримана залежність перепаду тиску від положення поворотної заслінки. Наголошується на необхідності зміни швидкості руху поворотної заслінки особливо в зонах неефективного та занадто великого дроселювання. Побудована модель комплексу поворотна заслінка – виконавчий механізм з урахуванням зміни частоти живлення двигуна.