ЦИФРОВА ОБРОБКА СИГНАЛІВ ПРИ ДОСЛІДЖЕННІ ІЗОЛЯЦІЙНОГО ПОКРИТТЯ ПІДЗЕМНИХ ТРУБОПРОВОДІВ - Стрілецький, Ю. Й.; Ровінський, В. А.; Євчук, О. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2013)
Наведено способи оцінки параметрів дискретизованих періодичних сигналів. Запропоновано спосіб визначення частоти основних коливань, який у порівнянні із способом усереднення на великому інтервалі спостереженн, швидше дає правильний результат. Проаналізовано можливість оцінки величини сигналу за допомогою визначення середнього квадратичного відхилення, побудови регресійної залежності і шляхом визначення огинаючої.