ОБЧИСЛЕННЯ ПАРАМЕТРІВ УЛЬТРАЗВУКОВОЇ ХВИЛІ В ПРУЖНОМУ СЕРЕДОВИЩІ МЕТОДОМ ГАЛЕРКІНА НА ОСНОВІ ВЕЙВЛЕТ–ФУНКЦІЙ - Лютак, З. П.; Мандра, А. А.; Лютак, І. З. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2013)
Представлено алгоритм знаходження параметрів поширення ультразвукових хвиль в досліджуваних об’єктах. Результати розрахунку представлені у вигляді таблиць та графіків. Здійснено розроблення методу обчислення диференційних рівнянь, що описують поширення ультразвукової хвилі в пружному середовищі методом Галеркіна на основі проекційного методу з використанням вейвлет – функцій. Встановлено, що за допомогою розробленого методу можна проводити аналіз параметрів поширення ультразвукової хвилі на основі вейвлетів Добеші рівня 6, 8 та 10. Збільшення рівня вейвлетів Добеші вимагає збільшення кількості точок дискретизації аналізованого шляху, що збільшує час обчислення та вимоги до ресурсів комп’ютера, при цьому точність результатів зростає не значно. Метод дозволяє проводити аналіз поширення хвилі на будь-якій відстані, збільшення відстані вимагає збільшення кількості точок дискретизації діапазону обчислення диференційного рівняння.