Спосіб селективного збудження мод ультразвукових кільцевих хвиль - Лютак, І. З.; Кісіль, І. С. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Представлено математичний опис і спосіб збудження окремої моди ультразвукової кільцевої спрямованої хвилі в стінці трубопроводу. Для виокремлення інформативної складової із групи мод запропонований підхід з використанням декількох ультразвукових первинних перетворювачів