Методика оцінки швидкості поширення пружних хвиль акустичної емісії в твердому тілі - Скальський, В. Р.; Сулим, Р. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Описана методика оцінки швидкості розповсюдження пружних хвиль акустичної емісії, яка полягає в створенні алгоритму її розрахунку за результатами вимірювань на реальних об’єктах контролю. Запропоновано відповідну схему розташування первинних перетворювачів пружних хвиль акустичної емісії, а також проведено зіставлення отриманих експериментально значень швидкості зі значеннями, які дають аналітичні залежності теорії пружності