Фазовий метод контролю ізоляційного покриття підземних нафтогазопроводів - Яворський, А. В.; Ващишак, С. П.; Карпаш, А. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Проаналізовано застосування безконтактного амплітудного методу обстеження ізоляційного покриття підземних нафтогазопроводів, який широко використовується на практиці. При цьому показано, що даний амплітудний метод володіє суттєвими недоліками, які приводять до отримання недостовірних даних про стан ізоляційного покриття. Розкрито теоретичні основи і переваги фазового методу безконтактного обстеження ізоляційного покриття. Запропоновано технологічну схему проведення контролю фазовим методом