Використання профілометрії для дослідження поверхні сталі з пітінгами і пітінгоподібними дефектами - Русин, Б. П.; Похмурський, А. Ю. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Досліджені можливості застосування двох різних профілометричних методів для вивчення пітінгових корозійних пошкоджень на поверхні нержавіючої сталі. У безконтактному методі для отримання тривимірної цифрової моделі поверхні використовували оптичний 3D профілометр MikroCAD compact з програмним забезпеченням OdsCAD 4.0. Контактна профілометрія проводилась із застосуванням голкового 3D профілометра LV-50E фірми HOMMELWERKE