Використання регресійної методики для визначення поверхневого натягу рідин - Кісіль, І. С.; Боднар, Р. Т.; Біліщук, В. Б.; Костів, Б. В.; Барна, О. Б. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
Розглянуто теоретичні основи визначення поверхневого натягу рідин методами висячої краплі, розгорнутого меніска і обертової краплі. Описано алгоритм реалізації регресійної методики визначення поверхневого натягу рідин вказаними методами. Приведені принципи побудови приладів для реалізації регресійної методики визначення поверхневого натягу рідин і методики отримання координат точок контурів висячої, обертової фіксованої крапель і розгорнутого меніска із їх зображень. Наведені приклади отримання зображень профілів висячої, обертової фіксованої крапель і розгорнутого меніска біля вертикального циліндричного стрижня.