Застосування імпульсно-фазових методів вимірювання часу в ультразвуковій безконтактній тензометрії - Лігоміна, С. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Проаналізовано використання ультразвукового методу для контролю залишкової поверхневої напруги в металах. При цьому значна увага приділена вимірюванню часу поширення ультразвукових поверхневих хвиль Релея. Показано експериментально, що імпульсно-фазовий метод вимірювання часу поширення ультразвукових поверхневих хвиль Релея має найменшу похибку