ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА УСТАНОВКА ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ ТОВЩИНИ МЕТАЛОКОНСТРУКЦІЙ БЕЗКОНТАКТНИМ АКУСТИЧНИМ МЕТОДОМ - Карпаш, О. М.; Рибіцький, І. В.; Карпаш, М. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Представлені результати лабораторних випробувань установки для вимірювання товщини сталевих взірців безконтактним акустичним методом. Описана конструкція безконтактного ультразвукового перетворювача, принцип роботи експериментальної установки. Розкритий спосіб визначення товщини безконтактним акустичним методом. Подані результати вимірювань товщини досліджуваних зразків і визначено похибку вимірювань. Доведена доцільність використання нейрон-сіткового підходу для обробки маскованих шумами луно-імпульсів