МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКУ ЕКОЛОГО-ТЕХНІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ГАЗОТУРБІННОГО ДВИГУНА З ПОКАЗНИКАМИ ЙОГО РОБОТИ - Горбійчук, М. І.; Щупак, І. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
За результатами спостережень за роботою газотурбінного двигуна отримана емпірична модель оптимальної структури, яка відображає взаємозв’язок між його еколого-технічними характеристиками з показниками його роботи, що є важливою задачею при визначенні технічного стану ГПА. Наявність таких моделей відкриває шляхи до вибору таких режимних параметрів, які забезпечили б мінімізацію викидів в атмосферу шкідливих речовин при заданих обсягах перекачки природного газу